Enteriőr tervezés & megvalósítás

Enteriőr tervezés

Tervezői munkánk során létrehozzuk Számodra a tökéletesen testreszabott környezetet. Minden részlet célja, hogy egy szép, kényelmes és időtálló enteriőrben Otthon érezd magad. A folyamat során – a tervezés és megvalósítás fázisában is – az áll a középpontban, hogy megalkossuk az Álmaid Otthonát, a legmagasabb színvonalon.

Sokféle vágyakkal és lehetőségekkel indulhatunk egy-egy tervezési projektnek. Az első feladatunk, hogy a tervezést pontosan az igényeidre tudjuk alakítani. Az „ENTERIŐR TERVEZÉS” az „ENTERIŐR TERVEZÉS + MEGVALÓSÍTÁS” és a „DESIGN KONZULTÁCIÓ” szolgáltatásokkal a végeredmény ugyanaz lesz, gyönyörűen berendezett, tökéletesen kialakított otthon.

Legyen szó akár egy helyiségről akár többről, minden esetben lehetőség van az egyszeri konzultációra, tervdokumentáció elkészítésére, vagy az enteriőr minden részletét érintő megvalósítás lebonyolítására, a meghatározott költségkereten belül.

Ismerd meg az ENTERIŐR TERVEZÉS folyamatát és a TERVDOKUMENTÁCIÓ tartalmát!

01.Információ gyűjtés

Inspiráció: Egy új tér megalkotásához a stílus és a funkció adja a kiindulópontot. Hogyan használod a helyiségeket, milyen stílusú enteriőrben érzed otthon magad? Az Álomotthon tervezéséhez számtalan inspirációs forrásból meríthetünk: magazinok, utazások, pinterest, vagy egy régi családi emlék is adhat ihletet.

Igények: Az igényeid az életmódódból fakadnak, ezért, hogy megismerjünk kérdéseket teszünk fel. A beszélgetés célja, hogy a kész Terv pontosan tükrözze az új Otthonodról alkotott elképzeléseidet.

Lehetőségek: Az álmok valósággá válásának fontos eleme az ingatlanban rejlő lehetőségek, az idő tényező, a technikai és anyagi paraméterek ismerete és figyelembe vétele. Mindezek az információk elengedhetetlenek ahhoz, hogy sikeres alapot teremtsünk a tervezési folyamatnak.

Moodboard: Egy nagyon hatékony képi kommunikációs eszköz, amely segít kifejezni a vizuális elképzelésedet. A képek, anyagok, textil- és más mintadarabok, átgondolt és megtervezett elrendezése egy adott stílus vagy koncepció kivetítése, ezzel összefoglaljuk a tervezési víziót amire a design koncepció épül.

02.Design koncepció

Koncepcióterv: A jóváhagyott tervezési program és vizuális elképzelés alapján megkezdődik a design koncepció kidolgozása, amely a tervdokumentáció alapja lesz.

Költségek meghatározása: Ahhoz hogy valóságot tükröző terveket készítsünk, szükséges a költségek ismerete is. A nagyságrendileg meghatározott költségbecslés segít elkerülni, hogy felülárazott vagy éppen alul kalkulált termékek, dizájn megoldások miatt a kivitelezési szakaszban a kész terveket újra kelljen gondolni.

Alaprajzi vázlatok: A méretezett berendezési alaprajz a bútorok elrendezése mellett a burkolatokról, gépészeti és elektromos csatlakozásokról, világítótestekről és egyéb belsőépítészeti elemekről tartalmaz információt.

Látványtervek: A design koncepció 3D-s megjelenítése, amely tartalmazza a belsőépítészeti kialakítás és berendezés minden elemét. A tervezett enteriőr forma és színvilágát, a felületek, anyagok és minták bemutatását színes felülnézeti, perspektivikus és falnézeti tervlapokon prezentáljuk.

03.Tervdokumentáció

03.Terv-dokumentáció

Tervdokumentáció: A belsőépítészeti és lakberendezési tervezési munka záródokumentuma. Az elfogadott koncepció terv alapján a pontosított berendezési és belsőépítészeti paraméterekkel készül, tartalmazza a véglegesített fotorealisztikus 3D-s látványterveket, a részletes alaprajzokat és falnézeteket.

Alaprajzok: A Tervdokumentáció tartalmazza a méretezett berendezési alaprajzot, és a szakipar számára készült méretezett terveket (pontos burkolatkiosztások, elektromos és gépészeti csatlakozások, világítási terv, álmennyezeti terv, belső nyílászáró terv, bútortervek, stb.)

Falnézeti rajzok: A látványtervek alapján minden helyiségről méretezett falnézeti terv is készül, jelölve a falburkolatokat, gépészeti és elektromos csatlakozásokat, világítótesteket, bútorokat, dekorációt és egyéb belsőépítészeti elemeket.

Fotorealisztikus látványtervek: A design koncepcióban bemutatott 3D-s látványtervek fotorealisztikus render képei konkrét anyag és szín látvánnyal készülnek. A renderelt látványterveken a fényeket és világítási módokat is valósághűen tudjuk prezentálni.

04.Terméklista

Termékkonszignáció: A Tervdokumentációban szereplő termékekről terméklistát készítünk, amely tartalmazza a termék nevét, gyártóját, nagyságrendi árát és egyéb jellemző paramétereit.

Vásárlás üzletekben: Az enteriőr kialakításához és berendezéséhez szükséges termékek egy része a kereskedelemben megvásárolható. A terméklista tartalmazza az árajánlat kéréshez vagy a vásárláshoz szükséges paramétereket.

Egyedi gyártás: A személyre szabott enteriőrök, a speciális igények miatt gyakran tervezünk egyedi gyártású bútorokat, berendezési elemeket. Az egyedi gyártású termékekhez készített látványtervek, méretezett tervek, valamint a Terméklistában szereplő specifikációk tökéletes alapot adnak a gyártókkal való részletes egyeztetéséhez.

Helyszíni kivitelezés: A Terméklistában szereplő némely termék vagy berendezési elem helyszíni kivitelezést igényel. Ezeket az elemeket, az egyedi gyártású termékekhez hasonlóan, a Tervdokumentáció és Terméklista paraméterei alapján egyértelműen lehet a kivitelezőkkel pontosítani.

Kérlek add meg az email címedet, hogy elküldhessük számodra a lakberendezési könyvet!

ALAPKÉRDÉSEK KONYHA BERENDEZÉSHEZ PDF letöltés