LANG VIKTORIA INTERIORS

Magazin

1050 kiállító, 50 ország, 280.000 m2, ezek az adatok jellemezték az idei kölni bútorszakvásárt, ahol az Imm Cologne és a Living Kitchen együttesen mutatta be 2013-as év legújabb trendjeit és újdonságait.Sok tervező, gyártó és kereskedő kezdi az évet a vásárral, ahol a fő szempontok idén a fenntarthatóság, az egyedi dizájn és a funkcionalitás köré csoportosultak.A nagy bútorgyárak közül a trendeket többek között a Minotti, B&B Italia, Maxalto, Ligne Roset, Rolf Benz, Machalke, MDF Italia, Flou es a Poliform képviselte. Mindemellett megtalálhattuk az ifjú tervezők kreatív alkotásait és a hazai, német bútoripart.
A bútorok tekintetében leginkább szembetűnő az a nagyfokú mobilitás, ahogy az egyes elemekből a kívánt formák összeállíthatók.

Előtérbe kerültek a karcsú, vékony vonalak, elmúlt a néhány éve még trendnek számító vastag, robusztus formavilág. A légies dizájn mögött érezhetően ott lebeg a költségtakarékosság és a környezettudatosság elve.

Kárpitos bútoroknál az egyre kevésbé színes, ugyanakkor stabil és végtelenül kényelmes kanapék kedveltek. Kontrasztként a fotelek és szófák sokszínűsége tárul elénk: élénk színek, nagy minták,  organikus formák.

×